КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Библиотекe за студенте
Поводом Националног дана подизања свијести о библиотекама, који се обиљежава 5.октобра, ЈУ Народна библиотека Будве се придружује акцији БИБЛИОТЕКЕ ЗА СТУДЕНТЕ на позив Централне универзитетске библиотеке.
Акција под називом БИБЛИОТЕКЕ ЗА СТУДЕНТЕ подразумијева бесплатан упис у народне библиотеке на дан 5. октобар за све црногорске студенте, без обзира на то да ли су студенти државног или приватних универзитета. Овом акцијом се на симболичан начин даје допринос афирмацији библиотечке струке, али и доприноси високом образовању у Црној Гори.
Национални дан подизања свијести о библиотекама реализује се у оквиру Erasmus+ пројекта Мреже сервиса за подршку библиотечкој мрежи Западног Балкана (LNSS) кроз модернизацију библиотека и нивоа стручности библиотечког особља.
Обиљежавање Националног дана подизања свијести о библиотекама, подразумијева још и организовање предавања, презентација, радионица и изложби.
Прошлогодишња акција, у којој је учествовало осам народних библиотека, допринијела је додатној афирмацији библиотека у процесу образовања.
©Народна библиотека Будве 2018