КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Општинско такмичење рецитатора
У организацији Народне библиотеке Будве у суботу, 18. маја одржано је Општинско такмичење рецитатора. У такмичарском дијелу учествовали су ученици три основне школе на подручју општине Будва: ОШ „Стефан Митров Љубиша”, „Друга основна школа” и ОШ „Мирко Срзентић” из Петровца, као и ученици ЈУ СМШ „Данило Киш”. Рецитатори, њих 25, такмичили су се у три категорије: од првог до петог разреда основне школе - девет рецитатора, затим од шестог до деветог разреда - 10 рецитатора и у средњошколској категорији шест рецитатора. Жири у саставу: Светлана Ивановић, Предраг Зеновић и Марија Мајкић Иветић донијели су одлуке о најбољим такмичарима. Прва три мјеста у категорији од 1. до 5. разреда освојили су: Леона Вујановић, Анастасија Рајковић и Дарија Лауташевић. У категорији од 6. до 9. разреда награђени су: Софија Станишић, Лара Пејовић и Петра Вујановић, а у средњошколској категорији као најбољи рецитатори издвојили су се: Марија Влаовић, Дамјан Вујачић и Јована Бубања.
Народна библиотека Будве је за све учеснике као знак захвалности за учешће обезбиједила поклон – књиге, а књигама су награђени и прворангирани, другорангирани и трећерангирани рецитатори у свим категоријама.
На Шестој Државној смотри рецитатора која ће бити одржана 7. јуна 2019. у Беранама, Будву ће представљати првонаграђени рецитатори из сваке категорије: Леона Вујановић (први разред, Друга основна школа), Софија Станишић (шести разред, Друга основна школа) и Марија Влаовић( други разред гимназије, СМШ „Данило Киш”).

ДОДЈЕЛА НАГРАДА:СОФИЈА СТАНИШИЋ - прво мјесто у категорији од 6. до 9. разредаЛЕОНА ВУЈАНОВИЋМАРИЈА ВЛАОВИЋЈош снимака са Општинског такмичења рецитатора можете погледати на нашем каналу NBBD

©Народна библиотека Будве 2018