КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Вече Милосава Тешића, академика САНУ
У сриједу, 11. септембра у оквиру 3. књижевног фестивала Ћирилицом биће уприличено вече Милосава Тешића, академика САНУ. Са познатим и признатим пјесником, есејистом и лингвистом на Тргу између цркава у будванском Старом граду разговараће пјесник Радомир Уљаревић. Програм почиње у 21 час.
Милосав Тешић (Љештанско код Бајине Баште, 1947) је српски пјесник, есејиста, лингвиста и члан Српске академије наука и умјетности. Гимназију и Вишу педагошку школу завршио је у Ужицу, а Филолошки факултет и постдипломске студије на истом факултету у Београду. На Институту за српски језик ради као уредник Речника српскохрватског књижевног и народног језика. Прву пјесничку збирку објавио је 1986. године и она је носила назив: „Kупиново". Од тада је објављивао збирке пјесама: „Kључ од куће" (1991), „Благо Божије" (1993), „Прелест севера" (1995), „Kруг рачански, Дунавом" (1998), „Седмица" (1999), „Бубњалица у пчелињаку" (2001), „Млинско коло" (2011) и др.
Добитник је свих најзначајнијих домаћих пјесничких награда, међу којима су: Змајева награда, Жичка хрисовуља, Дисова награда, признања: Бранко Ћопић, Милош Црњански и Десанка Максимовић...
©Народна библиотека Будве 2018