КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Објављен 15. број часописа „Круг младих“
Корисници услуга Народне библиотеке Будве од данас могу преузети ново издање часописа „Круг младих“ који је недавно изашао из штампе. Часопис „Круг младих“ издаје НВО „Седма сила младих“ а суиздавач 15. броја је Народна библиотека Будве.
Зорица Раденовић, уредница часописа и предсједница НВО „Седма сила младих“ у уводној ријечи истакла је: „Прољеће 2020. дочекали смо у знаку глобалне пандемије, која је многе од нас натјерала да вријеме проводимо у четири зида. Али, то нас није обесхрабрило да дане изолације искористимо истражујући нове и актуелне теме, о којима ћете читати у новом издању часописа. Поред размишљања о вирусу Ковид-19 који је покренуо многа важна питања о животу и егзистенцији у 21. вијеку, истраживали смо и како то технологија утиче на наше животе, писали о негативним утицајима инфлуенсера на дјецу и младе, балансираној употреби технологије и паметних телефона, дигиталној хигијени и здравим стиловима живота. Нијесмо заборавили ни мање важну тему – омладински активизам, као ни приче којима афирмишемо младе, талентоване суграђане. Осврнули смо се и на занимљивости нашег града, у жељи да стргнемо вео заборава са догађаја и личности које су обиљежиле нашу прошлост. Причу о знаменитим Црногоркама, посветили онима које су увијек биле стуб породице и друштва, а које се и данас боре за своја права“.
Раденовић је нагласила да је промоција 15. броја часописа одложена због мјера НКТ за заразне болести, те да ће, у сарадњи са Народном библиотеком Будве и уколико то околности буду дозвољавале бити уприличена у наредном периоду.
„Круг младих“ бр. 15 представља дио пројекта „Бирајте активизам вјерујући у његову моћ“ који спроводи НВО „Седма сила младих“ уз финансијску подршку Општине Будва, на основу одлуке Комисије за расподјелу дијела средстава за НВО за 2019. годину. Садржај часописа представља искључиву одговорност аутора и не одражава став донатора.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740