КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Одлука о скраћењу радног времена због погоршања епидемиолошке ситуације
На основу Закона о заштити становништва од заразних болести, Наредбе предсједника Општине Будва, као и Привременим мјерама НКТ-а за заразне болести и члана 19 Статута ЈУ Народне библиотеке Будве, као и на основу других аката Владе Црне Горе и других надлежних органа донијетих за вријеме проглашених мјера у вези са епидемијом Ковид 19, директорица ЈУ Народна библиотеке Будве донијела је

ОДЛУКУ

о скраћењу радног времена и мјерама у раду са корисницима библиотечких услуга која ступа на снагу од сриједе, 25. новембра 2020. Наиме, матична библиотека у Будви и подручно одјељење, библиотека „Стефан Митров Љубиша“ у Петровцу, од 25.новембра биће отворене за кориснике од 8 до 13 часова од понедјељка до петка, а суботе и недјеље биће нерадни дани.
Обавезно је поштовање свих епидемиолошких мјера које подразумијевају ношење заштитних маски, дезинфекцију руку, као и физичку дистанцу, а упутства за одржавање хигијене истакнута су на видним мјестима у корисничком дијелу зграде. У том циљу предвиђено је одржавање ограниченог броја корисника и ограниченог броја запослених у просторијама и канцеларијама како би се смањио физички контакт и одржао прописани размак од 2 метра између корисника и запослених, као и корисника међу собом. Приликом враћања грађе корисник је дужан остављати грађу на означено мјесто на пулту, а након сваког враћања грађе, пулт ће бити дезинфикован. Враћена грађа коју је корисник одложио одвозиће се у претходно припремљен простор – издвојену просторију за карантин у којем ће се грађа задржавати 72 сата.
ЈУ Народна библиотека Будве, као и до сада, наставиће да прати и придржава се свих упутстава и мјера које прописује Влада Црне Горе и други надлежни органи, и у складу са тим утврђиваће и измјене у начину организације рада.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740