КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
VIII фестивал књижевности за дјецу „Мале морске пјесме и приче“
На конкурсу VIII фестивала књижевности за дјецу Мале морске пјесме и приче на тему „Шапнуло ми је море“, који су распилали ЈУ „Народна библиотека Будве“ и НВО „Драмски студио Будва“ и који је био отворен до 15. марта, у категорији IV, V и VI разред за пјесму, награде су освојили:

1. Катарина Радовић - Подгорица (VC, ОШ ,,Милорад Муса Бурзан");
2. Милена Тасић – Подгорица (IV 3, ОШ ,,Максим Горки");
3. Анастасија Вукићевић – Колашин (VI 1, ОШ ,,Ристо Манојловић).

Награде у истој категорији за причу освојили су:
1. Павле Свечак – Земун (V3, ОШ ,,Лазар Саватић");
2. Дуња Марковић – Подгорица (Vc, ОШ ,,21. мај);
3. Аника Јоветић – Подгорица (VI, ОШ ,,Владо Милић").
У категорији VII, VIII и IX разред за пјесму, награђени су сљедећи ученици:

1. Ивана Пејовић – Жабљак (VIII2, ОШ ,,Душан Обрадовић");
2. Милош Михаиловић – Подгорица (VIII5, ОШ ,,Павле Ровински");
3. Таида Капетановић – Подгорица (VIII, ОШ ,,Марко Миљанов").

За причу у истој категорији, награде су добили:
1. Маша Марковић – Бијела (VIII3, ОШ ,,Орјенски батаљон");
2. Лука Ћетковић – Подгорица (VIIe, ОШ ,,21. мај");
3. Роберт Осрајник – Подгорица (VIIc, ОШ ,,21. мај").

Осми по реду фестивал књижевности за дјецу „Мале морске пјесме и приче“,у организацији ЈУ Народна библиотека Будве и НВО Драмски студио Будва, одржаће се 2. и 3. априла ове године, уз поштовање свих епидемиолошких мјера и уз присуство ограниченог броја дјеце. На тај начин желимо да одржимо континуитет једне дивне манифестације, која траје већ осам година и која има умјетнички и едукативни карактер. Фестивал ће у петак у 17 часова отворити предсједник Општине Будва господин Марко Бато Царевић у амфитеатру Ц8 на Академији знања.

Овим фестивалом ћемо обиљежити 2. април, Међународни дан књиге за дјецу, и тим поводом додјелити награде добитницима овогодишњег и прошлогодишњег Конкурса фестивала. Изложбом фотографија БЛИЦ ОД ПАЛУБЕ ауторке Анастасије Кнежевић Фестивал ће почети у петак 2. априла у 17 часова у амфитеатру Ц8 Академије знања. Након тога услиједиће свечана додјела награда МАЛИ/А ОД ПАЛУБЕ као и књижевни програм који ће трајати до 19 часова. У програму учествују: Татјана Куљача, Сандра Ђурбузовић, Вера Мачић, Радмила Кнежевић, Станка Рађеновић Станојевић и чланови Драмског студија Будва.

У суботу, 3. априла у периоду од 12 до 14 часова у биоскопу Cadmus Cineplex, сали бр. 3 биће изведена позоришна представа МОРКО МОРСКИЋ Драмског студија Будва по тексту и у режији Радмиле Кнежевић,у којој глуми Василије Кнежевић. Након представе биће реализована књижевна радионица ШАПНУЛО МИ ЈЕ МОРЕ, а радионицу ће водити: Милош Борета, Мирјана Дајичић, Сања Вилус.

Фестивал се сваке године одржава уз подршку и сагласност Министарства просвјете и стручну препоруку Завода за школство, чиме се остварује завидна сарадња са свим основним школама у земљи.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740