КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Промоција књиге
У организацији Народне библиотеке Будве у петак, 18. јуна са почетком у 20 часова биће представљена књига путописа "Између полова" аутора Стефана Ђукића. О књизи ће на Академији знања поред аутора говорити Милена Ђукић, а модераторка промоције биће Станка Станојевић.
Стефан Ђукић је рођен 1986. године у Бару, гдје је завршио основну и средњу школу. Дипломирао на Филозофском факултету Универзитета у Београду, на одсјеку Филозофија са темом „Појам развоја у Хегеловој филозофији историје“.
Радио као професор филозофије, етике, грађанског образовања и историје религије у гимназији. Двије године водио ауторску радио емисију „Гласом против негативног“ која се бавила широким спектром друштвених тема и угостила универзитетске професоре, научнике, умјетнике, дипломате и друге.
Аутор документарног филма „Шта љевица жели“ сниманог у Берлину 2016. године који се бави савременом радикалном љевицом у Европи. Филм је емитован на Телевизији „Вијести“ 2017. године и био предмет више округлих столова и трибина на факултетима у Црној Гори. Један је од аутора и водитељ политичког подkаста „Све по списку“
Као колумниста, објављује текстове и анализе у дневним листовима Вијести и Дан у Црној Гори, те на многим интернет порталима. Лични блог уређује и води од 2007. године на коме објављује текстове са темама из филозофије, културе, политике и других друштвених области.
Активан је као модератор, предавач и учесник на трибинама и конференцијама, како у земљи, тако и у иностранству. Као политички аналитичар коментарише збивања на домаћој и међународној политичкој сцени за телевизију и штампане медије.
Посвећен је грађанском активизму, са посебним нагласком на теме директне демократије, екологије и пацифизма.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740