КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Неџад Ибрахимовић гост друге Књижевне комуне
У организацији Народне библиотеке Будве у суботу, 24. јула гост друге Књижевне комуне на платоу испред спомен-дома Црвена комуна у Петровцу био је књижевник Неџад Ибрахимовић. Модератор вечери је био Ђорђе Греговић.
Неџад Ибрахимовић рођен је1958. године у Тузли. Завршио Педагошки факултет у Осијеку а постдипломски студиј из књижевности на Филозофском факултету у Загребу. Докторирао на Филозофском факултету у Тузли из области књижевности Босне и Херцеговине. Завршио и телевизијске студије на Медиа-академији у Хилверсуму (Низоземска). Објављивао књижевне студије и интерпретације, те позоришну и филмску критику у различитим часописима. (Одјек, Израз, Живот, Синеаст, Yу филм, Разлика-Дифферанце, Дани, Ослобођење …). Радио као драматург у казалишним представама у Тузли (2008/2009) и Великој Горици (2009/2010).
Главни и одговорни уредник часописа за критику и умјетност теорије Разлика/Differance (razlika-differance.com) који излази у Тузли.
Школску 2006-2007. као Фулбригхт професор предавао Јужнославенски филм и Јужнославенску књижевност у егзилу у САД на University of Washington (Seattle).
Награђен «Бранковом наградом» за дипломски рад, Н. Сад, 1983. године; специјалном наградом жирија за докуменатарни филм “Пун мјесец изнад Босне” на Фестивалу видео-остварења Гоуден влам, у Амстердаму 1997. Наградом Фондације за кинематографију Федерације БиХ за сценариј за играни филм под насловом “Кућа на отоку”.
У звању редовног професора запослен на Одсјеку за б/х/с/ц језик и књижевност на Филозофском факултету у Тузли.
Предсједник П.Е.Н. Центра БиХ.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740