КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Промоција романа „Лет плавог сафира“ Горана Пејовића Гуле
У петак, 4. марта са почетком у 19 часова у холу Академије знања у Будви биће представљен роман првијенац "Лет плавог сафира" познатог музичара и умјетника Горана Пејовића Гуле. О његовом роману говориће рецензент, књижевник Невен Милаковић, модератор ће бити Станка Станојевић, а Гула ће нам отпјевати неке хитове са некад значајног будванског фестивала Пјесма Медитерана, који су се нашли и у роману.
Горан Пејовић Гула је пјевач, композитор и текстописац. Вођа култне групе "Катапулт" са којом је до сад снимио 10 албума. Написао је све пјесме, музику и текстове, и издавао за најјаче дискографске куће у регион. Веома важан податак је да је шест пута наступао на будванском фестивалу Пјесма Медитерана, а двије пјесме са тог фестивала радо се још увијек слушају: Црна Горо и Када ти једном лоше крене.
"Књига је слојевита. Смјештена у вријеме вишеструких друштвених цијепања, поларизација, смислених и бесмис лених подјела, које се преносе на породицу и самог по јединца, разарајући на тај начин сопствени ембрион.
Љубавни ток приче само је костур овог романа, који указује на многе друге сегменте наоко скрај нуте. Уз помоћ ње понирете у мрачне ћошкове дру штва, сазнајете његове слабости, по којим правилима и неписаним законима је уређен и на који начин живот ма лог, обичног човјека је њиме условљен" - записала је у Поговору наша књижевница Јасенка Лаловић и завршила ријечима: "Жеља да се завири у душу човјека који је на својевр стан начин обиљежио културну сцену Бара и Црне Горе, сигурна сам да ће многима бити подстицај да пожеле ово заиста по многочему другачије штиво.
Оно у што сам више него сигурна, никога не може оставити равнодушним."
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740