КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Свјетски дан поезије, 21. март
Народна библиотека Будве ће и ове године обиљежити Свјетски дан поезије поетско-музичким маратоном у којем ће учествовати афирмисани и неафирмисани будвански пјесници и музичари. Програм ће бити уприличен у понедјељак, 21.марта у холу Академије знања са почетком у 19 часова.
Своје стихове читаће нам: Катарина Сарић, Сара Вуковић, Радмила Кнежевић, Мишо Гаћиновић, Сандра Ђурбузовић, Вера Мачић, Нада Кривокапић, Луција Ђурашковић, Сања и Анђела Вилус, Милош Борета, Немања Ђорђевић,Тијана Котарац и рецитатор Љубо Марковић који ће казивати поезију класика. Поред ауторског читања пјесама, на класичан, али и неконвенционалан начин, за Свјетски дан поезије пажњу ћемо посветити садејству поезије и других медија, у овом случају музике. У музичком дијелу пјеваће нам и свирати: дуо "2СОУЛ(О)С" -Душица Кордић, виолина и Никола Вучковић, клавир, затим Немања Ђорђевић-Нецке, Власта Барац, Тијана Котарац, Гордана Андријашевић и ученица ОШ "Мирко Срзентић" у Петровцу- Теодора Матовић.
Свјетски дан поезије УНЕСЦО је прогласио 21. марта 1999. године с циљем промовисања читања, писања, објављивања и поучавања поезије широм свијета. На проглашењу празника речено је да треба одавати признање и подстицај националним, регионалним и интернационалним поетским покретима.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740