КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Девети дјечији књижевни фестивал
У сарадњи, НВО “Драмски студио Будва” и ЈУ “Народна библиотека Будве” организују девети фестивал Мале морске пјесме и приче у периоду од 30. марта до 2. априла. Четвородневном програму Фестивала претходио је конкурс за основце на тему “Био једном један... (моја омиљена животиња)” који је завршен и објављена су имена награђених ученика и радова.
Овогодишњи, девети по реду Фестивал почеће у сриједу, 30. марта у 18 часова изложбом Блиц од палубе која ће бити постављена у биоскопу Cadmus Cineplex, а на истом мјесту од 19 до 20 часова биће организована радионица глуме. У четвртак, 31. марта од 10 до 14 часова учесници фестивала имаће књижевну шетњу Ђир по Будви, а након одмора од шетње, у термину од 16 до 18 часова, наоружани знањем учествоваће у Књижевном квизу у Народној библиотеци Будве. Истог дана, у термину од 19 до 21 час предвиђена је пројекција филма у Cadmus Cineplexu. У петак, 1. априла, у оквиру програма Писци од палубе, књижевних радионица у Народној библиотеци Будве, гостоваће: Николета Новак, О књигама и животињама (13 - 14 часова); затим Вид Вицко Вукелић, Пјевам о љубави (14 - 15 часова); Зоран Мићовић, Не жури да одрастеш у термину од 15 до 15.30 часова, док ће од 15.30 до 16 часова Горан Радојичић представити Вртешку чуда и часопис Осмијех. Након гостовања Писаца од палубе, такође у Библиотеци, од 18 до 20 часова биће уприличен округли сто на тему Како љубав према животињама оплемењује дијете. Завршног дана фестивала, у суботу, 2. априла на Академији знања биће организована књижевна журка у термину од 11 до 12 часова, а од 12 до 14 часова уприличићемо свечану додјелу награда Мали/а од палубе, чиме ће бити завршен девети кнјижевни фестивал Мале морске пјесме и приче.
Програми Фестивала Мале морске пјесме и приче ће се одвијати у ЈУ Народна библиотека Будве, у амфитеатру Академије знања и у биоскопу Cadmus Cineplex, а пријатељи Фестивала су: Општина Будва, ЈУ Народна библиотека Будве, НВО Драмски студио Будва, Академија знања, Туристичка организација Будве и биоскоп Cadmus Cineplex.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740