КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Промоција књиге Београдски акварел ауторке Љубице Кубуре
У организацији Народне библиотеке Будве у уторак, 26. априла са почетком у 20 часова биће промовисана збирка прича Београдски акварел ауторке Љубице Кубуре. О књизи ће у холу Академије знања говорити професорица књижевности Гордана Љубановић и ауторка, а у музичком дијелу програма наступиће кантауторка Наталија Рајковић (гитара).
Љубица Кубура рођена је 29. јануара 1988. године у Београду, гдје тренутно живи и ради. Сценариста је представе Човек у црвеном оделу, која је премијерно изведена у позоришту Славија маја 2012. године. До сада је написала два романа, али како ниједан још није објављен, може се рећи да је збирка кратких прича Београдски акварел, њена прва књига. Аутор је многобројних кратких прича, које су награђиване на домаћим и регионалним конкурсима. Пише колумне за неколико домаћих портала.
Петар Пеца Поповић, новинар, рок критичар и публициста о књизи Београдски акварел написао је:
"Збирка „Београдски акварел” Љубице Кубуре је колаж бајковитих прича. У њима има непобеђеног шмека и ширине духа које баштине чувари несрушених зидина. Тако скупљене те приче чине да овај град буде посебнији, топлији и нежнији него што данас јесте. Јер женски акварел никад није од мрамора, камена и жељеза. Љубица пише на онај исти начин како су својевремено опште дивљење изазивале улицама, кејовима, сценама и облацима „лепе жене пролазећи кроз град”: Беба Лончар, Оливера Катарина, Никица Мариновић, Љубица Оташевић, Милена Дравић, Миља Вујановић, Неда Арнерић, Лола Новаковић, Вера Чукић, Весна Вуловић, Биљана Ристић, Ана Лековић, Маја де Радо, Маргита Стефановић, Тања Бошковић, Соња Савић… Оне пролазе, а разговори престају, време губи смисао и сунце никад не залази. Госпођица Кубура јесте у праву да „успомене лоше иду уз Џонија Штулића”, али ако се одрекнемо успомена, акварелних и поучних прича, онда нам остаје – шта?"
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740