КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Представљање књиге Иве Бајковић на Сајму књига у Подгорици
Књига колумни, есеја и прича "Со и море" ауторке Иве Бајковић биће представљена у четвртак, 12. маја са почетком у 19 часова на 16. Међународном подгоричком сајму књига. О књизи ће говорити др Миомир Марош и ауторка, а промоцију ће водити Станка Станојевић.
„Ива Бајковић пише друкчије. Храбрије. Из непосредне близине. Из самог срца егзистенције. О породици, одрастању и љубави, о незаборавним дружењима и растанцима. О Београду, Подгорици и Будви, о заносима младости и сивилу свакодневице, о борби да се остане достојанствен и онда кад би човјек најрадије горко опсовао. О нади да нас ни у овом премреженом хаосу још није сасвим напустила слобода говорења истине.
И зато се њено писмо прима као стисак пријатељске руке, као нешто блиско, топло, саучесничко. Све остало можеш оставити на обали или у хотелу, кад се враћаш са одмора: прочитао и заборавио! А Ивине биљешке су ту, посматрају нас својим радосним и радозналим очима, обраћају нам се језиком који чак и на интернету улива обично људско повјерење. Не крију своје слабости, не плаше се да признају поразе и заблуде – али настављају да запиткују, да воле и да вјерују“ – записао је у рецензији Желидраг Никчевић.
Ива Бајковић је рођена 19. октобра 1973. године у Београду. Завршила је Академију лепих уметности, одсек менаџмент у култури и уметности.
Од 1994. ради као телевизијски новинар. Kаријеру је започела у Београду на Трећем каналу а затим је наставила да се бави тим послом у Будви и Подгорици.
Била је активан учесник политичких процеса од 2012. до 2020. године и често је својим објавама на друштвеним мрежама указивала на друштвене проблеме.
Kњига кратких есеја, колумни и прича је њена прва књига.
Живи у Будви. Има два сина.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740