КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Промоција зборника дјечијих радова “Ја против насиља”
Завршног дана 16. Међународног подгоричког сајма књига и образовања, у суботу 14. маја са почетком у 13 часова, Народна библиотека Бдве и НВО Талас, Будва представиће зборник дјечијих радова "Ја против насиља". Зборник литерарних и ликовних радова дјеце уредиле су професорице Зорица Јоксимовић и Сања Пантовић које ће га и представити, а награђени ученици, дјеца будванских основних школа, прочитаће своје радове. Промоцију ће водити Станка Станојевић.
У Уводнику Зборника налази се пјесма дјечијег пјесника Велимира Ралевића, избор ликовних радова направила је Ана Бастаћ Мартиновић, а на насловној страни налази се ликовни рад Леиле Шаботић, ученице ЈУ Друга основна школа, Будва.
Награђени су поетски и прозни радови ученика у категорији нижих и виших разреда основних школа: Андреј Хутер, Сташа Јабучанин, Данило Мијатовић, Зоја Зечевић, Каролина Копитовић, Анђелина Јанковић, Анђела Крстајић, Петра Стањевић, Дуња Чармаковић, Јулија Кадина,Теодора Матовић и Анђела Вучковић. Награђени су и ликовни радови ученика у истим категоријама: Вито Греговић, Ђорђе Јанковић, Петра Радуловић, Дарија Конкова, Ајла Шабанић и Алиса Михеева. Такође, у Зборнику "Ја против насиља" заступљени су и похваљене пјесме, приче и ликовни радови ученика будванских основних школа.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740