КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Подршка просвјетним радницима у Будви
ЈУ Народна библиотека Будве даје пуну моралну подршку просвјетним радницима у Будви који ових дана штрајкују са циљем да остваре своја права у рјешавању стамбеног питања које је покренуто прије више од деценије.
И док су неки министри могли купити стан по крајње смијешној цијени од неколико десетина еура по квадрату, а притом претходно стамбено обезбијеђени, просвјетари у своје станове не могу уселити, чиме се додатно у оваквим околностима кризе и инфлације угрожава њихова лична и егзистенција њихових породица.
Професија професора и наставника је односом система током претходних деценија прилично деградирана, што је велика срамота читавог друштва. Да ни ту није крај понижењу показује и однос према истима када су у питању њихови егзистенцијални проблеми. С тим у вези морамо се запитати: Ако понизимо просвјету, здравство и културу на темељима чега ћемо градити друштво и државу!?
У нади да ће надлежне државне институције у што краћем року ријешити проблем просвјетара на радост њихову и свих нас, колектив Народне библиотеке Будве подржава их у одлучности и истрајности.

Колектив ЈУ Народна библиотека Будве
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740