КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Промоција романа Небо тако дубоко ауторке Весне Капор
Промоција романа „Небо тако дубоко“ (Српска књижевна задруга, 2021), овогодишње добитнице награде „Меша Селимовић“, књижевнице Весне Kапор, биће одржано у Будви у холу Академије знања, у четвртак 8. септембра са почетком у 20 часова. О најновијем роману Весне Kапор, „Небо тако дубоко“ говориће књижевни критичар, мр Милорад Дурутовић и ауторка, а вече ће водити Станка Станојевић.
Весна (Самарџић) Kапор рођена је у Невесињу, а завршила је Филолошки факултет у Београду. Већ дуги низ година ради као уредник књижевног програма у Студентском културном центру у Београду. Своја дјела објављивала је у репрезентативним издавачким кућама у Србији: Српској књижевној задрузи, Филипу Вишњићу, краљевачкој Повељи и зрењанинској Агори. Објавила је роман „Три самоће“ (2010), збирке прича: „По сећању се хода као по месечини“ (2014), „Kао што и вама желим“ (2016), „Венац за оца“ (2018).
Весна Kапор је добитница бројних књижевних признања, између осталих и награде Kондир косовске девојке, која јој је уручена на Видовданским свечаностима у Грачаници 2018. године. Најновије прозно остварење „Небо, тако дубоко“ (2021) овјенчано је престижном књижевном наградом „Меша Селимовић“ која слови за једну од најважнијих књижевних награда, јер за награђеног аутора гласа преко 50 еминентних књижевних критичара из читаве Србије и региона.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740