КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Државно такмичење рецитатора
VII Државна смотра рецитатора Црне Горе биће одржана у четвртак, 06. октобра 2022. године у ЈУ Центар за културу Беране.
На овој манифестацији у Беранама, представиће се побједници општинских смотри рецитатора из свих црногорских градова, ученици основних и средњих школа и говорити најљепше стихове које су одабрали. Такмичење се одвија у три узрастом одређене категорије. У Беране из Будве иду побједници 44. Општинског такмичења одржаног у мају и њихови ментори. Из нашег града представиће се рецитатори све три категорије, а то су: у категорији од првог до петог разреда ЛАНА МИКОВИЋ, ученица другог разреда Друге основне школе са рецитацијом „Љубавна песма“ Милована Данојлића, под менторством учитељице Светлане Поповић; затим, у категорији од шестог до деветог разреда ДАРИЈА МЕДИГОВИЋ, ученица седмог разреда ОШ Мирко Срзентић са рецитацијом „Обичним речима речено“ ауторке Биљане Станојевић, под менторством професорице Мирјане Дајичић и у средњошколској категорији МАРКО КОСТИЋ, ученик трећег разреда СМШ Данило Киш са рецитацијом „Стражилово“ аутора Милоша Црњанског, а под менторством професорице Милице Вуковић.
Ова манифестација његује пјесништво, заједништво, литературу, културу говора и умјетничко казивање поезије и повезује младе талентоване људе из Црне Горе на најљепши могући начин.
Покровитељ ове манифестације је Општина Беране, а пројекат је суфинансиран и од Министарства културе и медија.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740