КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Програм прославе Дана општине Будва 2022.
Поводом прославе Дана општине Будва ЈУ Народна библиотека Будве организује петодневни програм почев од 12. новембра закључно са 21. новембром.
У суботу, 12. новембра у 19 сати у холу Академије знања биће отворена изложба ликовних радова полазница Школе сликања за трећу доб под називом „Умјетност и љубав“. Школу бећ три године води сликарка Рајка Кујуннџијевић.
У понедјељак, 14. новембра у 19 сати представићемо књигу есеја „Уз(лет) ријечи“ ауторке Зорице Јоксимовић, а коју је објавила Народна библиотека Будве. О књизи ће у холу Академије знања говорити: др Софија Калезић, књижевник Мираш Мартиновић, ликовна умјетница Сандра Ђурбузовић и ауторка.
Збирка прича „Невидљиви путници“ аутора Ђорђа Греговића биће представљена у сриједу, 16. новембра у 19 сати, такође у холу Академије знања а о причама Греговића говориће пјесник и музичар Брацо Суботић, Станка Станојевић и аутор.
Прослава Дана општине Будва на истом мјесту наставља програмом у суботу, 19. новембра у 19 сати када ће бити уприличена промоција збирке поезије „Будвански акварел“ ауторке Вере Хорват. На промоцији ће говорити пјесник Радомир Уљаревић, Станка Станојевић и ауторка.
Посљедњег дана прославе, у понедјељак 21. новембра у 18 сати у холу Академије знања представићемо монографију „6. књижевни фестивал Ћирилицом“, а о овој публикацији говориће: књижевни критичар Желидраг Никчевић, пјесник и један од организатора фестивала „Ћирилицом“ – Радомир Уљаревић, као и приређивачи монографије Милан Станишић и Станка Станојевић. У музичком дијелу наступиће дуо “2SOUL(0)S“: Душица Кордић (вокал, виолина, гусле) и Никола Вучковић (клавир).

©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740