КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Промоција књиге аутора Душка Антонића
У организацији Народне библиотеке Будве у холу Академије знања у петак, 2. децембра са почетком у 18 часова биће одржана промоција књиге аутора Душка Антонића "Како (ни)је пропао рокенрол у Југославији" - укључујући и 100 најбољих српских албума од распада СФРЈ. О књизи ће уз аутора Душка Антонића говорити и колекционар грамофонских плоча Борис Бурић, а програм ће водити Станка Станојевић. Такође, уживаћемо у слушању неких ЈУ рок хитова.
Новинар и рок критичар Душко Антонић рођен је у Београду 1953, гдје је и завршио новинарство на Факултету политичких наука. Кроз три редакције у којима је био запослен и десетине са којима је сарађивао, написао је хиљаде текстова, међу којима и о рокенролу. Ово му је 27. књига на разне теме. Био је један од оснивача и директор продукције театра “Култ” у Дому културе “Вук Караџић”, на Голф радију између осталог урадио серијал од 30 емисија “Лексикон југословенске рок и поп музике”, организовао и водио “Дискотеку за маторце”, осмислио и девет година организовао СВУРФ – СавскоВеначки Урбан Фест – фестивал културе за дјецу и омладину, био један од организатора серије трибина “За спас рокенрола у Србији”, аутор и организатор изложбе “Почеци рокенрола у Београду”, са Данилом Штрпцем написао и уредио књигу “ЈУ 100 - најбољи албуми југословенске рок и поп музике”, а за “Рок Експрес” објавио “Носталгичне приче о плочама”. Ово је његова трећа књига из сфере рок-културе.
Публика ће бити у прилици да чује много важних, можда и непознатих, детаља о рок сцени у Србији, уз критички осврт на период од 1990. године до данас, али и упоређење са периодом прије деведестих.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740