КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Промоција збирке поезије
На 17. Међународном подгоричком сајму књига у петак, 12. маја у 13 часова биће представљена новообјављена збирка поезије "о тренутку. у тренуцима." аутора Милана Станишића. Књигу је објавила Народна библиотека Будве и изложена је на штанду Библиотеке.
О поетском првијенцу Станишића говориће рецензенткиња и уредница књиге мр Наталија Ђалетић, као и аутор, те у име издавача Станка Станојевић.
Милан Станишић рођен је у Београду 1994. године, а пјесме пише од 2013. Литерарне записе објављује на блогу ‘’О тренутку. у тренуцима’’ гдје су кроз прозне и поетске текстове заступљени и други, махом неафирмисани, аутори млађе генерације. Воли рокенрол, и у поезији и у животу. Вјерује да читав космос може стати у неколико ријечи. Али правих... Брз начин живота којем смо се данас масовно уподобили сматра оптерећујућим и сувишним. Искрени је оптимиста, иако не воли превише да продаје ведрину. Слуша Морисија након поноћи и музика га инспирише да узме оловку и папир.
Мр Наталија Ђалетић текст рецензије започиње ријечима: "Пјесме Милана Станишића у збирци о тренутку. у тренуцима читала сам као згуснуте лирске монологе. Језик прочишћен од семантичких вишкова читаоцу доноси језгровиту пјесничку слику. Миланова поезија је поезија интроспекције и рефлексије у којој доминирају мотиви отуђења, усамљености и разорне тјескобе."

©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740