КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Представљање књиге-бајке „Софија и чувари времена“ ауторке Татјане Куљаче
У четвртак, 12. октобра у организацији Народне библиотеке Будве представићемо нову књигу - бајку "Софија и чувари времена" ауторке Татјане Куљаче. На промоцији која ће почети у 19 часова у холу Академије знања, ову занимљиву књижевну авантуру представиће мр Наталија Ђалетић, уредница издавачке куће Оуроборос која је објавила књигу, затим професорица Зорица Јоксимовић и ауторка Татјана Куљача, док ће одломке из бајке читати дјеца.
"У чаробном свијету бајке Софија и чувари времена, трећој књизи у серијалу о дјевојчици Софији, авантура досеже нови ниво чаролије и узбуђења. Након што смо свједочили њеним невјероватним подвизима у бајкама Софија и чаробна башта и Лука и Софија у чудесној шуми, сада се суочавамо с новим изазовом који ће тестирати границе њеног духа. У овој авантури Софији се придружују њени пријатељи Маја и Марко. Пратимо троје пријатеља чија је судбина испреплетена са магијом Књиге Времена" - стоји на корицама ове књиге у којој се наглашавају пријатељство и храброст као доминантне врлине којима је могуће превазићи све препреке.
Татјана Куљача (1980) рођена је у Сарајеву, одрастала у Коњицу, у Херцеговини до 1992. године, када је са породицом, због рата у Босни и Херцеговини, отишла у Никшић, гдје је завршила основно образовање и гимназију. Основне студије завршила на Факултету за туризам у Котору, а постдипломске магистарске студије на Факултету за туризам у Бару. Живи и ради у Бечићима.
Од новембра 2015. пише колумну ,,Мамизам'' за црногорски магазин ,,Грација", у којој су заступљене занимљиве приче о родитељству.
Књига "Како расте мама" је прва збирка кратких прича које говоре о свим изазовима мајчинства. Ова књига је проглашена најбољим водичем за родитељство на нашим просторима и сјајном породичном читанком.
Татјанин роман ‚‚У инат свима'' објављен је 2020. године у издању ИК Оуроборос из Подгорице.
Бајка за дјецу под називом ,,Софија и чаробна башта'' објављена је у октобру 2017. у издању изадавчке куће ,,Само Корак’’ из Београда. Након тога је објавила наставак "Лука и Софија у чудесној шуми", као и "Приче једне ријеке са богињама словенске митологије". "Софија и чувари времена" трећа је књига у низу која описује чудесне авантуре необичне дјевојчице Софије, подржана је на конкурсу Министарства културе и медија Црне Горе 2022. године. Татјана уређује и води Фејсбук страну која носи њено име.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740