КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Програм прославе Дана општине Будва 2023.
Поводом прославе Дана општине Будва ЈУ Народна библиотека Будве организује низ програма почев од 7. новембра закључно са 22. новембром.
У уторак, 7. новембра у 18 сати у холу Академије знања биће отворена изложба Старе разгледнице Будве ауторке Ане Зелинске а из колекције Арсена Мелитоњана и Кери Реди, коју ће отворити Арсен Мелитоњан и ауторка Ана Зелинска, док ће са руског преводити књижевница Елена Зелинска. Исте вечери, на истом мјесту, у 20 часова биће представљена књига Историја Паштровића аутора Сима С. Арменка о којој ће говорити академик Синиша Јелушић, књижевник и издавач Никола Маловић и аутор.
У четвртак, 9. новембра у 20 сати представићемо нову књигу поезије Миша Гаћиновића под називом Ходим снен… Сјен… коју је објавила Народна библиотека Будве. О књизи ће у холу Академије знања говорити проф. др Милена Радовић Савић, рецензенкиња, и аутор.
(По)етике(те) једног времена, књига новинара и публицисте Ранка Павићевића, коју је такође објабила Народна библиотека Будве, биће представљена у сриједу, 15. новембра у 20 часова такође у холу, а о књизи ће говорити доц. др Предраг Зеновић и аутор.
Прослава Дана општине Будва на истом мјесту наставља програмом у петак, 17. новембра у 20 часова када ће бити уприличена промоција збирке поезије О тренутку. У тренуцима. аутора Милана Станишића. О поетском првијенцу Станишића који је објавила будванска Библиотека говориће уредница и рецензенткиња мр Наталија Ђалетић, као и аотор.
У понедјељак, 20. новембра са почетком у 18 часова представићемо овогодишњи зборник дјечијих радова Стоп насиљу! који су приредиле професорице Зорица Јоксимовић и Сања Пантовић, док ће дјеца, аутори радова, читати своје текстове.
Посљедњег дана прославе, као централни догађај управо на Дан општине Будва, у сриједу 22. новембра у 18 часова представићемо Средњовјековни статут града Будве приређивача проф. др Жике Бујуклића. О овој важној књизи за историју града говориће др Катарина Митровић, преводилац, и аутор, проф. др Жика Бујуклић. Овим програмом биће окончана прослава Дана општине Будва 2023. у организацији Народне библиотеке Будве.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740