КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Представљање Фестивала књижевности за дјецу „Мале морске пјесме и приче“ на 12. међународном подгоричком сајму књига и образовања
Дјечји књижевни фестивал „Мале морске пјесме и приче“ представљен је петог дана одржавања 12. међународног подгоричког сајма књига и образовања.

„Идеја о овом фестивалу родила се баш овдје на Међународном подгоричком сајму књига, 2013. године. Те године је била промоција књиге „Мале морске приче“ моје маленкости. Била је то једна сјајна промоција и онда се дошло на идеју да би могло из тог наслова да израсте нешто друго: да тај наслов постане назив једног фестивала. Тако нас је, заправо, књига довела до овог фестивала и већ 2014. године почело се са овом манифестацијом. Фестивал је окупио дјецу из свих крајева, не само Црне Горе, већ и шире“, казала је Радмила Кнежевић, директорка фестивала.

Фестивал се одржава у организацији НВО Драмски студио и ЈУ Народне библиотеке Будве.

„Ове године је фестивал био 2. априла и надамо се да ћемо од сада фестивал увијек везивати за тај датум јер се тог дана обиљежава свјетски дан дјечје књиге“, казала је Кнежевић и истакла како су бројни ствараоци из региона били су учесници овог фестивала „Фестивал функционише тако што распишемо конкурс на одређену тему и дјеца шаљу радове, а ми додјељујемо награде. У оквиру фестивала имамо разне радионице и округле столове на којима расправљамо о темама које су везане за дјечју књижевност“, истакла је Кнежевић

У оквиру промоције присутни малишани су имали прилику да науче како да направе бродове од папира.

На представљању су учествовали добитници награде фестивала „Мали од палубе", испред ЈУ Народна библиотека Будве директорица Мила Баљевић и лекторка и организатор културних догађаја Станка Станојевић, испред НВО Драмски студио Будва чланови организације фестивала: учитељица Маја Вујачић (фотограф), Анастасија Кнежевић (техничка подршка), Милош Борета и Василије Кнежевић. Водитељ представљања била је директорица фестивала Радмила Кнежевић.


©Народна библиотека Будве 2018