КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Књижевни квиз, програм „Писци од палубе” и округли сто на тему „Како и колико читамо у породици”
У петак, 31. марта, настављен је програм IV дјечијег књижевног фестивала „Мале морске пјесме и приче”. У 15 сати одржан је Књижевни квиз – такмичење између школа у квизу из књижевности намијењено дјеци од 13 до 15 година. Учествовале су ОШ „Друга основна школа" Будва, ОШ „Мирко Срзентић" Петровац на мору и екипа са радионице креативног писања. Побjедник квиза била је ОШ „Друга основна школа", ментор – Зорица Јоксимовић. Чланови жирија били су психолог Катарина Вукадиновић, председница Омладинског клуба Будва, продуцент ЈУ Град театра Будва Мирела Адровић Шофранац, студент драматургије Милош Борета, а водитељица квиза била је Радмила Кнежевић. (Аутор фотографија Анастасија Кнежевић)

Од 17 сати услиједило је дружење са ауторима из Будве који пишу за дјецу, у програму под називом „Писци од палубе”. Учесници су били Мишо Гаћиновић, Вера Мачић, Зорица Јоксимовић и Радмила Кнежевић. Водитељ програма била је Сања Вилус. (Аутор фотографија Анастасија Кнежевић)

Након тога одржан је округли сто на тему „Како и колико читамо у породици”, на ком су учесници били проф. др Синиша Јелушић, логопед Мирјанка Јовић, Станка Станојевић, професори, родитељи и многобројна публика. Водитељица је била Зорица Јоксимовић, а записничар Сања Вилус. (Аутор фотографија Анастасија Кнежевић)
©Народна библиотека Будве 2018