РАДИОНИЦЕ
БЕСПЛАТНЕ ЕДУКАТИВНО-РАЗВОЈНЕ РАДИОНИЦЕ
ЈУ Народна библиотека Будве наставља и ове године низ бесплатних радионица у свом читаоничком простору почев од 1. фебруара.
Већ у сриједу, 1. фебруара, почиње радионица „Стоп насиљу!“ намијењена нижим и вишим разредима основне школе у термину од 17 до 19 часова, а које ће сваке сриједе водити професорице Сања Пантовић (за ниже разреде) у термину од 17 до 18 часова и Зорица Јоксимовић (за више разреде) у термину од 18 до 19 часова. Циљ пројекта је едукација три циљне групе: ученици, родитељи и наставници путем едукативних радионица, јавних трибина, као и обиљежавање Дана борбе против насиља 22. фебруара, Дана ружичастих мајица.
У низу активности почеће се радионицама креативног писања за ученике нижих и виших разреда у простору читаонице Народне библиотеке Будва, сваке сриједе, фебруара, марта и априла, у термину од 17 – 19х. На радионицама ће се дјеца креативно изражавати у форми кратке приче или пјесме, на тему „Стоп насиљу“.
Најбоље написани радови са радионица, као и они који ће пристићи по основу расписаног конкурса за ученике три основне школе на нивоу општине Будва, биће публиковани у зборнику дјечијих радова и промовисани у будванској Библиотеци, као и на прољећном Сајму књига у Подгорици, а у оквиру партнерске сарадње НВО „Талас“ и ЈУ Народна библиотека Будве.
Сваког четвртка у термину од 16 до 18 часова наставља популарна радионица за дјецу и младе која је покренута 2017. године - „Школа стрипа и илустрације“ коју води стрип мајстор Симон Вучковић. Циљ ове радионице је едукација о ликовним дисциплинама илустровања књижевног текста, часописа, сликовница, стрипова, као и упућивање у остале сегменте дизајна као што су: обликовање књиге, сценарио (драматургија), кадрирање, монтажа, студија и креирање ликова, костимографија, сценографија, анатомија, сториборд, технике, материјали за рад, као и теорија и историја ликовне умјетности с фокусом на дизајн.
Школа стрипа и илустрације за дјецу и младе се одвија у оквиру партнерске сарадње са НВУ Удружење афирмације стрипа.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740