КУЛТУРНИ ПРОГРАМИ
Хана Куртовић најбоља на Фестивалу младих рецитатора Црне Горе у категорији млађих основаца
Хана Куртовић, ученица петог разреда Основне школе „Мирко Срзентић“ из Петровца пријављена је од ЈУ Народна библиотека Будве за Фестивал младих рецитатора Црне Горе У Никшићу који је организовала издавака кућа Ободско слово. У категорији од првог до петог разреда, међу 130 учесника из читаве Црне Горе, Хана је освојила прво мјесто рецитацијом „ Да се начини портрет једне птице“, аутора Жака Превера.
На позив издавачке куће Ободско слово, Хана је предложена као такмичарка која није освојила прво мјесто на Општинском такмичењу рецитатора ове године, али је показала изузетну даровитост што нас је мотивисало да предложимо управо њу. Поносни смо на Ханин успјех.
Фестивал младих рецитатора Црне Горе је културно-умјетничка манифестација коју већ шесту годину организује издавачка кућа Ободско слово у сарадњи са школама у Црној Гори. Фестивал је суфинансиран од стране Министарства културе Црне Горе. Право учешћа имају млади рецитатори из свих црногорских основних и средњих школа, као и факултета, а циљ је промоција рецитаторске вјештине и афирмација младих и перспективних талената.
Уручење награда најбољим рецитаторима биће уприличено у петак, 2. децембра у 15 часова у ЈУ „Захумље“ у Никшићу.
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740