РАДИОНИЦЕ
РАДИОНИЦА МОРСКИ ЖИВОТ – визуелна умјетност за основце
Народна библиотека Будве организује бесплатну радионицу Визуелна умјетност за основце понедјељком од 16 до 18 часова у простору читаонице почев од 6. фебруара па до маја, а намијењена је дјеци од 6. до 9. разреда.


Тема радионица: Визуелна умјетност за основце од 5-9. разреда
Циљеви радионица: Упознати дјецу са медијумима визуелних умјетности, развој креативности и вјештина потребних да пронађу свој креативни израз. Уводно предавање о визуелним умјетностима укључујући гафички дизајн, фотографију, илустрацију, колаж.
Графички дизајн: Основни принципи и елементи графичког дизајна као што су боја, типографија и композија. Учење основних функција онлајн програма CANVA који ће им служити за дизајнирање.
Фотографија: Представити основе фотографије. Научити дјецу више о композицији, освјетљењу и кадрирању. Као практичну вјежбу одрадити са дјецом портрете и кроз вјежбу учити о постављању и комуникацији са моделом.
Илустрација: Кроз илустрацију упознати различите технике цртања као и њихово комбиновање: цртање оловком, маркерима итд. Представити и цртање преко дигиталних алата. Вјежбу одрадити са традиционалним техникама цртања (оловка,маркери,итд).
Колаж: Кроз колаж научити дјецу како комбиновањем различитих медијума (као што су фотографија, илустрација) могу добити креативно рјешење. Користити традиционалне технике и онлине програм CANVA.
Заједничка тема коју ћемо обрадјивати током радионица је ‘Морски живот’. Циљ је да кроз заједнички рад дођемо до тога шта за дјецу значи море и његова близина. Крајњи циљ биће креативно рјешење на ову тему које ћемо дизајнирати и припремити за различите канале примјене:
Штампа на папиру - формат разгледнице
Штампа на материјалу: штампа на цегеру 100% cotton (canvas tote)
Припрема за дигиталне канале: формати за друштвене мреже и онлине презентацију
Период трајања радионица: четири мјесеца : фебруар - мај (у мају пласирати коначна рјешења)
Едукатор радионице:
Александра Костић
©Народна библиотека Будве 2018

ISSN 2950-7715

COBISS.CG-ID 21844740